Om sidan

GreenfeeStockholm.se är en mycket enkel hemsida som kort och gott går ut på att vi håller koll på greenfeeavgifterna hos banorna i Stockholmsområdet. Sidan startades då det finns många golfintresserade i regionen – och även många golfspelande besökare – samtidigt som det var svårt att hitta samlad information om klubbarnas avgifter på ett och samma ställe. Målet med listan på vår startsida är därför att ge enkel tillgång till kontinuerligt överskådlig information i ett bekvämt format.

Vår ambition är att hålla greenfeelistan uppdaterad med aktuell information, men klubbarna kan naturligtvis ändra sina priser under pågående säsong. Och ibland sker uppdateringar innan årets greenfee publicerats av respektive klubb. Vi reserverar oss därför mot felaktigheter. Om du hittar ett fel, hör gärna av dig så rättar vi till det snarast.

Vi samarbetar inte med (och drivs inte av) någon specifik Stockholmsklubb, utan finansierar endast sidan med reklam.

Vad är greenfee?

Greenfee är den avgift du betalar till en golfbana för att få möjlighet spela som gäst. Hos de flesta klubbar krävs att du har grönt kort (eller officiellt handicap) och är medlem i en SGF-registrerad klubb för att få spela. Vissa golfklubbar tillämpar istället så kallad Pay & Play, vilket innebär att vem som helst får spela, oavsett medlemskap och tidigare erfarenhet. Det kan också vara så att delar av en golfanläggning, t.ex. en korthålsbana, är öppen för Pay & Play-spelare.