Golfklädsel – Spelar det någon roll?

      Kommentarer inaktiverade för Golfklädsel – Spelar det någon roll?

Det viktigaste är att golfkläderna måste vara anpassade för spelets fysiska krav. Sedan kan man också tycka att klädsel, oavsett aktivitet, är ett uttryck för en persons personliga stil och attityd. Varje golfbana väljer själv sin egen ”dress code” och den grundläggande idén är ofta att du måste representera klubben på ett bra sätt. Detta är inte bara en godtycklig fråga om etikett. Rätt golfklädsel är tänkt att fungera bra ihop med spelet. Golfklubbar i Stockholm med omnejd har ibland lite striktare krav än andra, men inte nödvändigtvis.

Män har oftast enkla val oavsett vad klubben har för regler: En skjorta med krage och byxor (som inte är jeans). Skjortan kan vara en pull-over polotröja, och det kan vara lång eller kort ärm. Slacks är lämpliga. Shorts tolereras ibland, förutsatt att de är anpassade specifikt för golf.

Kvinnors klädsel för golf har ytterligare några faktorer. Skjortor med krage går bra här också, men inte absolut nödvändig, men linnen är i vissa fall inte tillåtna. Liksom med mäns golfkläder, kan en polotröja fungera bra. Kvinnor kan förstås också ha kjol.

Slitage bör inte förbises heller när man väljer golf kläder. Golfare spenderar många timmar på banan. Du behöver också bra huvudbonad att mildra effekten av att vara under en strålande sol under större delen av den tiden. Vissa golfare har bara en skärmmössa. Detta skyddar ögonen från bländning men skydda huvudet från direkta strålar från solen.

Slutligen måste vi nämna skor. Golfskor är den mest avgörande sortens golfkläder som du behöver köpa. De ger dig rätt grepp för din golfsving, men de måste fortfarande vara bekväma eftersom du kommer att gå uppemot en mil om du spelar 18 hål golf.

Det viktigaste valet är att få kläder som passar din personliga stil. Ta tid på dig och hitta den stil du kommer att känna sig bekväm med.